UAB
BIOECO NAMAIE-PARDUOTUVĖECO DIRBTUVĖS
Telefonas: +370 683 39616
My status Skype Facebook
Mano Krepšelis (0 prekių)
Iki nemokamo pristatymo - 100.00 LT
Titulinis

|

Verta žinoti

|

Naujienos

|

Prekiniai ženklai

|

Sertifikatai

|

Pirkimo sąlygos

|

Akcijos

|

Draugai

|

Kontaktai
IŠPARDAVIMAS
Aliejai
Augaliniai aliejai
Aromaterapijai
Dervos
Smilkalinės
Veidui
Kremai
Kaukės
Serumai
Prausikliai
Valikliai
Tonikai
Šveitikliai
Lūpoms
Dovanų rinkiniai-pasiūlymai
Kūnui
Kremai
Losjonai
Aliejai
Dezodorantai
Šveitikliai
Dušo gelis
Vonios malonumai
Kita
Rankoms
Kremai
Nagams
Plaukams
Šampūnai
Kondicionieriai
Aliejai
Šepečiai
Kūdikiams ir vaikams
Kūnui
Plaukams
Miegui
Burnos priežiūra
Vyrams
Veidui
Kūnui
Plaukams
Dekoratyvinė kosmetika
Veidui
Akims
Lūpoms
Šepetėliai
Dovanų rinkiniai - pasiūlymai
Nagų lakai
Prausimosi reikmenys
Šepečiai
Kempinės
Plaušinės
Kita
Natūralūs muilai
Spauda
MĖGINUKAI
 
ozonas
Greenas
Inika
lamav
Hand made naturals
Trevarno
White Witch
greenbaby
Hydrea
Scotch
 

Aliejai » Augaliniai aliejai

Agurklių sėklų aliejus nerafinuotas šalto spaudimo ekologiškas

Agurklių (bot. Borage officinalis) sėklų aliejus

Kilmės šalys: Europa, Šiaurės Amerika ir Vakarų Afrika.

Spaudžiamas: nerafinuotas, šalto spaudimos agurklių aliejus spaudžiamas iš augalo sėklų.

Išvaizda: skystas.

Kvapas: švelniai kvepia agurkais.

Spalva: geltona su labai silpnu žaliu atspalviu.

Cheminė sudėtis: turi ypatingai daug GLA rūgščių (apie 24 gr 100 gr aliejaus), taip taninų, saponinų, vitaminų, mineralų. Riebiųjų rūgščių omega – 3 ir omega – 6 pats mūsų organizmas negamina, todėl jos turi būti gaunamos kartu su maistu. Nepakeičiamos riebiosios rūgštys yra būtinos smegenų funkcijai, metabolizmo reguliavimui, kaulų augimui bei sveikiems plaukams ir odai.


Agurklė yra vienmetis augalas, užaugantis iki 60 cm aukščio. Atpažįstamas iš pūkuoto stiebo, pilkšvai mėlynų plaukuotų lapų ir žiedo centre esančios kūgio formos dulkinės. Vaisiai susidaro iš keturių rusvai juodų riešutėlių, laikančių sėklas. Vaistinė agurklė kvepia kaip agurkas, turbūt dėl to ir prigijo jai lietuviškas agurklės pavadinimas.

Kaip vaistinis augalas agurklė Europos medicinos istorijoje figūruoja labai seniai. Viduramžais vyne išmirkytų lapų ir žiedų gėrimas buvo naudojamas melancholijai išblaškyti. Arbatos, nuovirai – bronchitui, peršalimo ligoms gydyti.


NAUDOJIMAS

Dėl linoleno rūgšties gausos, agurklių sėklų aliejus yra plačiai naudojamas. Agurklių aliejus, pasižymintis raminančiu ir uždegimą mažinančiu poveikiu, buvo sėkmingai panaudotas siekiant sumažinti skausmus, patinimus ir sąnarių sustingimus susijusius su reumatoidiniu artritu. Agurklių sėklų aliejus taip pat naudojamas įvairiems odos sutrikimas, tokiems kaip psoriazė, egzema, spuogai, raudonis, ir per anksti suglebusi oda gydyti. Be to, tyrimai parodė, kad aliejus gali būti naudingas gydant įvairius organizmo negalavimus.

  • Priešmenstruacinis sindromas.
  • Menopauzės laikotarpiu, esant karščio bangoms.
  • Svorio netekimas: medžiagų apykaitos reguliavimas.
  • Osteoporozė.
  • Kvėpavimo takų ligos, gerklės skausmas, kosulys: padeda atsikosėti.
  • Dėmesio koncentracijos stoka, hiperaktyvumas.
  • Nervų sistemos sutrikimai sergant cukriniu diabetu ir išsetine skleroze.
  • Aukštas kraujo spaudimas, širdies ligos.
  • Opos.

POVEIKIS ODAI IR PLAUKAMS

Tinka: visų tipų odai, ypač pažeistai, brandžiai, dehidratuotai ir saulės nualintai.

  • Veiksmingai regeneruoja odą ir padeda ilgiau išlaikyti jos jaunystę.

  • Idealiai tinka brandžiai, sausai, jautriai, gyvybingumą praradusiai odai.

  • Ramina suerzintą ir jautrią odą (nušalus ar perkaitus saulėje).

  • Suteikia odai elastingumo, ją stangrina.

  • Padeda išvengti strijų.

  • Atgaivina ir atstato pažeistus plaukus.

  • Stiprina plaukus ir nagus.

Agurklių sėklų aliejų galima gerti, pilti į salotas ar užlašinti ant duonos riekės. Svarbu, kad aliejus nebūtų kaitinamas, naudojamas šaltas. Tada jame išliks visos naudingos medžiagos.

Kosmetikoje rekomenduojama naudoti iki 10% mišinyje su kitais kosmetiniais aliejais.


ATSARGUMO PRIEMONĖS

Neštumo ir žindimo laikotarpiu ar vartojant medikamentus, pasitarkite su savo šeimos gydytoju dėl agurklių sėklų aliejaus vartojimo į vidų. Taip pat agurklių sėklų aliejus neturėtų būti vartojamas didelėmis dozėmis ilgą laiką be medicinos specialisto rekomendacijų. Skrandžio skausmas ir viduriavimas gali reikšti, kad dozė yra per didelė.


Aliejų laikyti vėsioje, tamsioje ir sausoje vietoje.


Ši informacija nėra skirtas diagnozuoti, gydyti, išgydyti, arba užkirsti kelią bet kokiai ligai.

Kiekis:

28.00 Lt

Kilmės šalis: Didžioji Britanija

atgal

Vida

2012-05-17

isbandziau ir si bioeco siuloma alieju..tikrai geras, aukstos kokybes aliejus.

Parašyk įvertinimą:

Tavo vardas:

Tavo tekstas:

Tavo vertinimas:

 
Šie duomenys reguliariai atnaujinami. Norėdami įsigyti prekę, būtinai isitikinkite ar yra prekė, kitu atveju jos pateikimas negarantuojamas.
- prekė yra parduotuvėje
- prekės nėra parduotuvėje
sprendimas webmod: svetainių kūrimas