UAB
BIOECO NAMAIE-PARDUOTUVĖECO DIRBTUVĖS
Telefonas: +370 683 39616
My status Skype Facebook
Mano Krepšelis (0 prekių)
Iki nemokamo pristatymo - 100.00 LT
Titulinis

|

Verta žinoti

|

Naujienos

|

Prekiniai ženklai

|

Sertifikatai

|

Pirkimo sąlygos

|

Akcijos

|

Draugai

|

Kontaktai
IŠPARDAVIMAS
Aliejai
Augaliniai aliejai
Aromaterapijai
Dervos
Smilkalinės
Veidui
Kremai
Kaukės
Serumai
Prausikliai
Valikliai
Tonikai
Šveitikliai
Lūpoms
Dovanų rinkiniai-pasiūlymai
Kūnui
Kremai
Losjonai
Aliejai
Dezodorantai
Šveitikliai
Dušo gelis
Vonios malonumai
Kita
Rankoms
Kremai
Nagams
Plaukams
Šampūnai
Kondicionieriai
Aliejai
Šepečiai
Kūdikiams ir vaikams
Kūnui
Plaukams
Miegui
Burnos priežiūra
Vyrams
Veidui
Kūnui
Plaukams
Dekoratyvinė kosmetika
Veidui
Akims
Lūpoms
Šepetėliai
Dovanų rinkiniai - pasiūlymai
Nagų lakai
Prausimosi reikmenys
Šepečiai
Kempinės
Plaušinės
Kita
Natūralūs muilai
Spauda
MĖGINUKAI
 
ozonas
Greenas
Inika
lamav
Hand made naturals
Trevarno
White Witch
greenbaby
Hydrea
Scotch
 

Aliejai » Augaliniai aliejai

Sezamų aliejus nerafinuotas šalto spaudimo

Sezamų (lot. Sesame indicum) aliejus

Kilmės šalis: nėra žinoma tiksli kilmės šalis. Artimiausi sezamo giminaičiai kilę iš Afrikos. Sezamas yra plačiai natūralizuotas atogrąžų regionuose visame pasaulyje ir yra auginamas dėl valgomų sėklų.

Spaudžiamas: nerafinuotas, šalto spaudimo sezamų aliejus spaudžiamas iš augalo sėklų.

Išvaizda: skystas.

Kvapas: vidutiniškai saldus, riešutinis sezamo.

Spalva: švelniai geltona.

Cheminės sudedamosios dalys: sezamo sėklų aliejus turi įvairių cheminių junginių, kurie yra fenoliniai antioksidantai, sezamolis (3,4-methylenedioxyphenol) ir sezaminolis.


Sezamas yra vienmetis, 50-100 cm aukščio žolinis augalas su 4-14 cm ilgio ir 5 cm pločio priešiniais, lancetiškais lapais. Žiedų spalva svyruoja nuo baltos iki purpurinės, forma vamzdiška, 3-5 cm ilgio. Sezamo sėklos gali būti seniausias žmogaus žinomas prieskonis, minimas jau 1600 m. pr.m.e.


NAUDOJIMAS

Sezamo aliejus naudojamas holistiškai - nuo infekcinių susirgimų gydymo iki smegenų veiklos stimuliavimo. Tai vienas iš plačiausiai žinomų aliejų, naudojamų senovės Indijos Ajurvedoje. Puikiai tinka masažams ir sveikatinimo procedūroms. Senovės indėnai naudojo aliejų kaip antibakterinę burnos skalavmo priemonę, taip pat nuraminti nerimą ir nemigą. Neseniai klinikiniai tyrimai įrodė, kad sezamo aliejus buvo žymiai veiksmingesnis gydant nosies gleivinės sausumą, dėl sauso žiemos klimato, nei izotoninis natrio chlorido tirpalas. Be to, sezamo aliejuje yra didelis kiekis linoliatų trigliceridų forma, kurie selektyviai slopina piktybinės melanomos augimą.

  • Jis stimuliuoja kraujo apytaką ir nervų sistemą.

  • Aliejus, dėl didelio polinesočiųjų riebalų kiekio, sumažina cholesterolio kiekį kraujyje.

POVEIKIS ODAI IR PLAUKAMS

Tinka visiems odos tipams.

  • Sezamų aliejus nuramina nedidelius odos nudegimus bei padeda gijimo procese.
  • Yra puikus natūralus drėkiklis.

  • Dėl savo lengvos tekstūros ypač tinka masažui.

  • Turi šildančių savybių.

  • Gerai drėkina sausą, dehidratuotą odą.

  • Stabdo senėjimo procesus.

  • Apsaugo nuo UV spindulių.

  • Tinka galvos odos masažui, skatina plaukų augimą, suteikia jiems sveiką blizgesį.

Sezamo aliejus taip pat yra naudojamas kaip bazė kvepalams.


Aliejų laikyti vėsioje, tamsioje ir sausoje vietoje.


Ši informacija nėra skirtas diagnozuoti, gydyti, išgydyti, arba užkirsti kelią bet kokiai ligai.




Tūris/Svoris:

Kiekis:

23.00 Lt

Kilmės šalis: JAV

atgal

Parašyk įvertinimą:

Tavo vardas:

Tavo tekstas:

Tavo vertinimas:

 
Šie duomenys reguliariai atnaujinami. Norėdami įsigyti prekę, būtinai isitikinkite ar yra prekė, kitu atveju jos pateikimas negarantuojamas.
- prekė yra parduotuvėje
- prekės nėra parduotuvėje
sprendimas webmod: svetainių kūrimas