Slyvų kauliukų (Prunus domestica) aliejus

Spaudžiamas: nerafinuotas, šalto spaudimo slyvų kauliukų aliejus spaudžiamas iš šviežių slyvų kauliukų.
Išvaizda: skystas.
Kvapas: nuostabiai kvepia slyvomis.
Spalva: aukso geltonumo, skaidrus.
Cheminė sudėtis: gausu riebalų, nepakeičiamųjų riebalų rūgščių bei tokoferolių (vit E).
NAUDOJIMAS
-
Slyvų kauliukų aliejus yra naudingas kosmetikoje bei kulinarijoje.
-
Aliejus turi malonų kvapą ir skonį, kurie artimai primena migdolus. Jis dažniausiai naudojamas desertams, salotų užpilams, padažams, bei kitiems patiekalams ruošti.
-
Jame natūraliai gausu vitamino A, E, oleino rūgšties, linolo rūgšties, ir antioksidantų. Dėl šios priežasties jis yra naudingas sausos ir brandžios odos priežiūrai.
-
Dažnai naudojamas kaip lūpų balzamas arba įeina į jo sudėtį.
POVEIKIS ODAI IR PLAUKAMS
Tinka visų tipų odai. Ypač rekomenduojama itin sausai, brandžiai, dehidratuotai odai.
-
Puikiai drėkina sausą odą ir apsaugo ją nuo raukšlių susidarymo.
-
Gerai nuvalo odos nešvarumus, makiažą.
-
Tinka masažui.
-
Turi minkštinančių savybių.
-
Palaiko odos ląstelių hidrataciją, turi teigiamą poveikį odos regeneraciniams procesams.
-
Puikiai absorbuojamas odos, labai lengvos tekstūros, nepalieka riebalų likučių.
-
Padeda gydyti tokias odos problemas kaip egzema, psoriazė.
-
Skatina plaukų augimą, yapč tinka lūžinėjančių, išsausėjusių plaukų priežiūrai.
-
Tepant ant nagų, suteikia jiems tvirtumo, pamaitina aplink esančią odą.
Rekomenduojama naudoti gryną arba maišyti su kitais kosmetiniais aliejais.
Aliejų laikyti vėsioje, tamsioje ir sausoje vietoje.
Ši informacija nėra skirtas diagnozuoti, gydyti, išgydyti, arba užkirsti kelią bet kokiai ligai.