Sezamų aliejus, nerafinuotas šalto spaudimo

Sezamų aliejus, nerafinuotas šalto spaudimo

Vienas plačiausiai naudojamų aliejų.

Nepaprastai tinka masažui.

Lengvas, gerai susigeria, malonaus sezamų kvapo.

Visiems odos tipams, geras drėkiklis.

Naudojamas ajurvedoje.

Smulkiau

Nauja prekė

5,00 €

- +

Įdėti į palyginimą

 
Apie prekę
Kilmės šalis: nėra žinoma tiksli kilmės šalis. Artimiausi sezamo giminaičiai kilę iš Afrikos. Sezamas yra plačiai natūralizuotas atogrąžų regionuose visame pasaulyje ir yra auginamas dėl valgomų sėklų.
Spaudžiamas: nerafinuotas, šalto spaudimo sezamų aliejus spaudžiamas iš augalo sėklų.
Išvaizda: skystas.
Kvapas: vidutiniškai saldus, riešutinis, sezamo.
Spalva: švelniai geltona.
Cheminės sudedamosios dalys: sezamo sėklų aliejus turi įvairių cheminių junginių, kurie yra fenoliniai antioksidantai, sezamolis (3,4-methylenedioxyphenol) ir sezaminolis.

Sezamas yra vienmetis, 50-100 cm aukščio žolinis augalas su 4-14 cm ilgio ir 5 cm pločio priešiniais, lancetiškais lapais. Žiedų spalva svyruoja nuo baltos iki purpurinės, forma vamzdiška, 3-5 cm ilgio. Sezamo sėklos gali būti seniausias žmogaus žinomas prieskonis, minimas jau 1600 m. pr.m.e.

NAUDOJIMAS
Sezamo aliejus naudojamas holistiškai - nuo infekcinių susirgimų gydymo iki smegenų veiklos stimuliavimo. Tai vienas iš plačiausiai žinomų aliejų, naudojamų senovės Indijos Ajurvedoje. Puikiai tinka masažams ir sveikatinimo procedūroms. Senovės indėnai naudojo aliejų kaip antibakterinę burnos skalavmo priemonę, taip pat nuraminti nerimą ir nemigą. Neseniai klinikiniai tyrimai įrodė, kad sezamo aliejus buvo žymiai veiksmingesnis gydant nosies gleivinės sausumą, dėl sauso žiemos klimato, nei izotoninis natrio chlorido tirpalas. Be to, sezamo aliejuje  yra didelis kiekis linoliatų trigliceridų forma, todėl tinka naudoti prevenciškai prieš melanomą.
POVEIKIS ODAI IR PLAUKAMS
Tinka visiems odos tipams. 
  • Sudirgusiai odai, nedideliems nudegimams esant.
  • Yra puikus natūralus drėkiklis. 
  • Dėl savo lengvos tekstūros ypač tinka masažui. 
  • Turi šildančių savybių.
  • Gerai drėkina sausą, dehidratuotą odą.
  • Senstančiaim vystančiai, brandžiai odai.
  • Sezamų sėklų aliejus naudojamas priemonėse, apsaugančiose nuo saulės spindulių, kadangi jame natūraliai yra apie 2-3 SPF
  • Tinka galvos odos masažui, skatina plaukų augimą, suteikia jiems sveiką blizgesį.
Sezamo aliejus taip pat yra naudojamas kaip bazė kvepalams. 

Sudėtis (INCI): nerafinuotas, šalto sapudimo sezamų aliejus (bot. sesamum indicum).

Parašyti atsiliepimą

Sezamų aliejus, nerafinuotas šalto spaudimo

Vienas plačiausiai naudojamų aliejų.

Nepaprastai tinka masažui.

Lengvas, gerai susigeria, malonaus sezamų kvapo.

Visiems odos tipams, geras drėkiklis.

Naudojamas ajurvedoje.

Parašyti atsiliepimą

3 kitos prekės toje pačioje kategorijoje:

Palyginti 0

No products

To be determined Shipping
0,00 € Total

Check out