Eukaliptų eterinis aliejus

Eukaliptų eterinis aliejus (rutulinis)

Eukaliptas (Eucalyptus globulus) rutulinis – tai greitai augantis visžalis medis. Jo tėvynė – Tasmanija.

Bot. Eucalyptus globulus

Kilmės šalis: Australija
Spalva: nuo šviesiai geltonos iki tamsiai geltonos
Kvapas: stiprus, šaltas, gaivus
Nata: viršutinė
Ekstrakcijos metodas: ekstrakcijos būdu garais distiliuojant augalo lapus ir mediena

Smulkiau

Sumažinta kaina!
Nauja prekė
Specialus pasiūlymas

3,00 €

5,00 €

-40%

- +

Įdėti į palyginimą

 
Apie prekę
Dėmesio, nuolaida taikoma, nes kai kuriuose buteliuose produkto kiekis gali būti mažesnis nei nurodyti 5 ml, galiojimo laikas 2020-12 imtinai
Išvertus iš lotynų (eucalyptus) ir graikų kalbos (eukalipt) reiškia – stebuklingas augalas! Aborigenai šį augalą vartojo jau labai seniai įvairiomis ligoms gydyti, o į Vakarus jis pakliuvo tik XIX a. Melburno botanikos sodo direktoriaus dėka ir netrukus išpilto po visą Šiaurės Ameriką ir pietinę Europos dalį.
Eukalipto lapai buvo sukami į cigaretes ar cigarus ir rūkomi sergant bronchine astma ar kitomis kvėpavimo sistemos ligomis. Mokslininkų nuomone, Senovės Egipte mirusiems balzamuoti plačiai buvo naudojamas eukalipto ekstraktas. O Sokratas ir karalius Ramzis II, eukaliptu lengvino sau kvėpavimą. Taigi eukaliptas jau buvo žinomas ir vartojamas nuo senų laikų.
Naudojimas:
  • Eukaliptų eterinis aliejus gali būti naudojamas įtrynimams esant neuralgijoms, sergant sąnarių, raumenų uždegimu.
  • Tinka sergant kvėpavimo takų ligomis: gerklės, trachėjos, bronchų uždegimu, taip pat žaizdoms, opoms, fistulėms plauti. Lapų antpilas ir nuoviras dažnai vartojami sergant pūlinėmis odos bei plaučių ligomis. Ypač efektyvios eukalipto inhaliacijos. 
  • Eukalipto aliejus įeina į daugelį kosmetikos priemonių sudėtį.
  • Esant pleiskanoms, silpnoms šaknims, slenkant plaukams rekomenduojama įtrinti į plaukus sumaišius su baziniu aliejumi eukalipto aliejumi.
  • Dermatologijoje ir kosmetologijoje vartojamas kaip antiseptinė, dezodoruojanti priemonė, taip pat rekomenduojama naudoti esant pigmentinėmis odos dėmėms, inkštirams.
  • Naudojamas aromatinėse lempose eterinis eukaliptų aliejus dezinfekuoja patalpas, suteikia teigiamą poveikį emociniam  fonui.
Sinergija: Pušų, levandų, rozmarinų, mairūnų, kedrų ir citrinų eteriniais aliejais.
Dėmesio: Nenaudoti gryno ant odos. Rekomenduojama naudoti vaikams nuo 3 m.  Aliejų laikyti vėsioje, tamsioje ir sausoje vietoje. Saugoti nuo vaikų.
Ši informacija nėra skirtas diagnozuoti, gydyti, išgydyti, arba užkirsti kelią bet kokiai ligai.

Sudėtis (INCI): grynas eukaliptų (Eucalyptus globulus) eterinis aliejus.

Parašyti atsiliepimą

Eukaliptų eterinis aliejus (rutulinis)

Eukaliptas (Eucalyptus globulus) rutulinis – tai greitai augantis visžalis medis. Jo tėvynė – Tasmanija.

Bot. Eucalyptus globulus

Kilmės šalis: Australija
Spalva: nuo šviesiai geltonos iki tamsiai geltonos
Kvapas: stiprus, šaltas, gaivus
Nata: viršutinė
Ekstrakcijos metodas: ekstrakcijos būdu garais distiliuojant augalo lapus ir mediena

Parašyti atsiliepimą

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje:

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko:

Palyginti 0

No products

To be determined Shipping
0,00 € Total

Check out