Šalavijų (kvapiųjų) eterinis aliejus

Šalavijų (kvapiųjų) eterinis aliejus

Šalavijų eterinis aliejaus aromatas stiprokas gėlių, persimaišantis su gaiviu vaisiniu, šiek tiek jaučiasi prieskoninio ar riešutinio aromato.

Bot. Salvia sclarea
Kilmės šalis: Bulgarija
Spalva: blyškiai, gelsvai balkšvas, beveik permatomas
Kvapas: vaistažolių, šlapio, šviežio šieno
Nata: vidurinė (modifikatorius)
Ekstrakcijos metodas: garų arba vandens distiliavimas

Smulkiau

Nauja prekė

8,50 €

Šiuo metu prekės neturime

Įdėti į palyginimą

 
Apie prekę
Šalavijas - nedidelio aukščio (iki 1 metro) dvimetis augalas su dideliais lapais, padengtais smulkiais pūkeliais. Žydi gražiais melsvai violetiniais žiedais. Pradėtas naudoti maždaug 16 amžiuje Anglijoje kaip pakaitalas apyniams alaus gamyboje.
Nuo senų senovės buvo vertinamos šalavijų gydomosios savybės. Iš tiesų, jo lotyniškas pavadinimas turi tą pačią šaknį kaip ir žodis „Išgelbėjimas“, kadangi buvo manoma, kad šis augalas gali apsaugoti žmones nuo ligų ir mirties. Šalavijus romėnai taip pat vadino „herba sacra“ – šventu augalu.
Naudojimas:
  • Šalavijų eterinis aliejus ypač tinka esant burnos ir gerklės infekcijoms, galvos skausmui ar įsitempus raumenims.
  • Stimuliuoja ir žadina pojūčius.
  • Eterinio kvapiųjų šalavijų aliejaus poveikis jau buvo apibūdinamas kaip sukeliantis euforiją, nors ne kiekvienam tokia būsena pasireiškia. Daugelis žmonių gali labai atsipalaiduoti ir tapti mieguisti, todėl vairuojantiems automobilį, masažo metu naudojant šį aliejų nereikėtų daryti. Tuomet geriau truputį aliejaus parsinešti į namus ir panaudoti vonioms.
  • Tinka esant stresui ir įtampai.
  • Galima įpilti į plaukams skalauti skirtą vandenį. Tokį vandenį turėtų naudoti žmonės, kurių plaukai labai riebaluojasi, ir tie, kurie turi daug pleiskanų.
  • Šis aliejus priskiriamas afrodiziakams, todėl galėtų būti naudingas poroms, jaučiančioms, jog jų santykiai turi nesutarimų. 

Sinergija: Kadagių, levandų, pušų, pelargonijų, santalų, jazminų, frankincenso (pluoštinių bosvelijų), ir citrusų eteriniai aliejai.
Dėmesio: Greitina kraujo apytaką, naudoti stipriai atskiestą baziniame aliejuje, sukelia mieguistumą. Aliejų laikyti vėsioje, tamsioje ir sausoje vietoje.
Ši informacija nėra skirtas diagnozuoti, gydyti, išgydyti, arba užkirsti kelią bet kokiai ligai.

Sudėtis(INCI): grynas šalavijų (kvapiųjų)  (Salvia sclarea) eterinis aliejus.

 

Parašyti atsiliepimą

Šalavijų (kvapiųjų) eterinis aliejus

Šalavijų eterinis aliejaus aromatas stiprokas gėlių, persimaišantis su gaiviu vaisiniu, šiek tiek jaučiasi prieskoninio ar riešutinio aromato.

Bot. Salvia sclarea
Kilmės šalis: Bulgarija
Spalva: blyškiai, gelsvai balkšvas, beveik permatomas
Kvapas: vaistažolių, šlapio, šviežio šieno
Nata: vidurinė (modifikatorius)
Ekstrakcijos metodas: garų arba vandens distiliavimas

Parašyti atsiliepimą

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje:

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko:

Palyginti 0

No products

To be determined Shipping
0,00 € Total

Check out