Pačiulių eterinis aliejus

Pačiulių eterinis aliejus

Bot. Pogostemon cablin.
Kilmės šalis: Indonezija.
Spalva: nuo tamsiai geltonos iki šviesiai rudos  spalvos.
Kvapas: šiltas, balzamiškas su žemės prieskoniu.
Nata: bazinė (žemė).
Ekstrakcijos metodas: garais distiliuojant augalą.

Smulkiau

Nauja prekė

6,00 €

- +

Įdėti į palyginimą

 
Apie prekę
Pačiulis kilęs iš Filipinų salų. Jis auginamas Javos, Sumatros, Reunjono, Singapūro, Seišelių ir Filipinų salose. Iš pačiulio lapų gaunamas eterinis aliejus, o džiovintais lapais naikinami vabzdžiai.
Pačiuliai turi paslaptingą aromatą, kuris žmogui arba patinka, arba jis jam neprijaučia, tačiau kartą pauostęs nebegali pamiršti. Pačiuliai dėl stipraus, specifinio kvapo šimtus metų naudojami kvepaluose, smilkaluose, kaip vaistai ir kaip vabzdžius atbaidančios medžiagos. Žodis pačiulis kilęs iš tamilų kalbos patchai, kuris reiškia žalias ir ellai − lapai.
Naudojimas
  • Aromaterapijoje pačiulių aliejus naudojamas uždegiminės odos prižiūrai.
  • Aliejaus savybių visuma labai tinka aknės kamuojamai odai prižiūrėti.
  • Taip pat tinka tam tikrų tipų egzemai, grybelinėms infekcijoms (kojų tarpupirščių grybeliui), tam tikrų tipų odos alergijai ir odos pleiskanojimui esant.
  • Šis aliejus (nėra atlikta išsamių mokslinių tyrimų) naudojamas esant nutukimui, manoma, kad jis mažina apetitą ir galbūt mažina skysčių kaupimąsi.
  • Pačiulių aliejus stiprus antidepresantas, galbūt, dėl to ir padeda mesti svorį, jei to priežastis depresija ar nerimas, dėl ko kenčia daug viršsvorį turinčių žmonių.
  • Kai kurie aromaterapiautai laiko pačiulių aliejų afrodiziaku, bet tai, aišku, daugiausiai priklauso nuo to, ar partneriams jo kvapas yra malonus. Nors senuosiuose istoriniuose šaltiniuose dažnas įrašas apie pačiulių aliejų susijęs su afrodiziakiniu poveikiu, ypač senovės Indijoje.
Sinergija
Bergamočių, pelargonijų, šalavijų, miros, levandų eteriniai aliejai.

Atsargumo priemonės
Dėl intensyvaus ir ne visiems priimtino kvapo patariama naudoti 0,5%  tirpalą. Kitų šalutinių poveikių nepastebėta.
Aliejų laikyti vėsioje, tamsioje ir sausoje vietoje, saugoti nuo vaikų.

Sudėtis (INCI): grynas pačiulių (Pogostemon cablin) eterinis aliejus.

Ši informacija nėra skirtas diagnozuoti, gydyti, išgydyti, arba užkirsti kelią bet kokiai ligai.

Parašyti atsiliepimą

Pačiulių eterinis aliejus

Bot. Pogostemon cablin.
Kilmės šalis: Indonezija.
Spalva: nuo tamsiai geltonos iki šviesiai rudos  spalvos.
Kvapas: šiltas, balzamiškas su žemės prieskoniu.
Nata: bazinė (žemė).
Ekstrakcijos metodas: garais distiliuojant augalą.

Parašyti atsiliepimą

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje:

Palyginti 0

No products

To be determined Shipping
0,00 € Total

Check out